Handgemaakte keramiek om dagelijks te koesteren.

Nu nóg meer genieten van jouw etentjes en dagelijkse momenten.

In een rustig atelier in de groene Kempen creëren moeder en dochter samen unieke keramiek. Alles wordt in ons atelier gemaakt en gaat tientallen keren door onze handen. Dit resulteert in originele en kwaliteitsvolle producten. Geniet elke dag van de luxe van keramiek met onze voordeelpakketten.

Spots & Speckles Handgemaakte Keramiek Jolien & Maryline

Jij, als perfecte host, verdient een luxueus servies

Geniet van 10% korting met onze voordeelpakketten.

Voor elk moment van de dag het geschikte keramiek, daarvoor zijn onze pakketten er. In de ochtend genieten van je ontbijt, de leukste kopjes tijdens je koffiepauze, voor elk aperitiefhapje een kommetje tijdens de apero of luxueuze borden voor tijdens je diner. We maken het allemaal, met liefde en speciaal voor jou. Wij creëren deze sets voor jou op maat, personalisatie is mogelijk zodat de set nog beter bij jou past. Kies je favoriete formaten, je favoriete glazuur en wij gaan voor jou aan de slag. Binnen de 8 weken heb jij jouw nieuwe favoriete set in huis.

Stap 1: kies je favoriete pakket en glazuur

Stap 2: Wij gaan aan de slag in ons atelier

Stap 3: Na 8 weken is je keramiek klaar

Stap 4: We sturen alles met zorg naar je op

Geniet van de luxe van keramiek

Bestel nu via pre-order en geniet binnenkort elke dag

Perfecte keramiek voor een perfecte host

Geef al je etentjes een unieke toets met ons exclusief servies

Liever keramiek shoppen die op voorraad is?

Ontdek hier items die je direct in huis hebt.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Grote kans dat we ze hieronder beantwoorden. Wil je toch nog iets anders vragen? Stuur ons gerust een mailtje of een DM op Instagram. We beantwoorden je vraag met veel liefde.

Tuurlijk! Al onze objecten zijn geschikt voor zowel warm als koud eten. Ons keramisch servies wordt twee keer gebakken op zeer hoge temperatuur zodat alles voedselveilig is.

All onze producten kunnen in de vaatwasser. Wanneer je je objecten met de hand afwast, gaan ze waarschijnlijk iets langer glanzen. Ik steek mijn keramiek dagelijks in de afwas, dus maak je niet te veel zorgen.

Pro-tip: laad je vaatwasser niet te vol wanneer je de keramiek erin steekt. Wanneer een keramisch object hard tegen iets aanbotst, heb je een heel kleine kans dat er een barst komt in het glazuur of dat er een stukje af vliegt. Laat dus zeker wat extra ruimte rondom je keramiek.

Onze keramiek wordt twee keer gebakken op temperaturen boven de 1000 graden. Je kan ze dus zeker in de microgolfoven en oven plaatsen. Zorg er wel voor dat je je keramiek niet blootstelt aan plotse temperatuurverschillen. Plaats je kommetje dus niet vanuit de hete microgolfoven op een koud keukenblad. Door de temperatuurschok kan je keramiek barsten.

Pro-tip: verwarm je kommetje mee in de oven om de temperatuurschok minder groot te maken. Zet je kommetje ook nooit direct op een koud oppervlak nadat je het hebt opgewarmd. Door de temperatuur schok zou je object kunnen barsten.

We maken al onze objecten in ons keramiekatelier in Antwerpen. Dat doen we zowel op bestelling als voor de voorraad in onze webshop. Wil je graag snel iets in huis, dan kan je onze bestsellers en enkele speciallekes scoren uit onze voorraad. Wil je iets uit onze uitgebreide collectie? Dan kan je zelf het glazuur kiezen bij je bestelling. Bestel je bijvoorbeeld een kommetje in pink blush, dan draaien wij dat speciaal voor jou, bakken het af en glazuren het.

Dat hangt er van af! Koop je iets uit onze voorraad dat al gedraaid, geglazuurd en gebakken is, reken dan op 4 à 5 dagen voor verzending. Bestel je iets dat we speciaal voor jou maken, reken dan op een levertijd van 8 weken. Van klei tot keramiek is namelijk een heel proces, waarover je hier meer leest.

We houden ervan om speciale bestellingen te maken, naast de producten in onze webshop! Stuur ons dus zeker een mailtje met de objecten die je zou willen, zoals bijvoorbeeld een leuke aperoset of een speciale theetas. We bekijken het even samen en sturen je een prijsinschatting door.

 

Momenteel verzenden we naar België, Nederland, Spanje, Luxemburg en Duitsland. Wanneer je je land van verzending ingeeft tijdens de checkout kan je de correcte verzendkosten bekijken.

Woon je in het buitenland, maar wil je toch een Spots & Speckles in huis? Stuur ons even een mailtje ! Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Neen, omdat onze voorwerpen breekbaar zijn en wij ze zelf voorzichtig inpakken voor verzending, accepteren we geen terugzendingen. Vaak zijn onze producten ook op maat gemaakt, waardoor een retournering niet mogelijk is. Maar geen nood: tot nu toe heeft nog niemand zijn keramiek willen terugsturen. Wees dus maar zeker dat je heel blij gaat zijn met je pakketje. Heb je toch een klacht, stuur ons dan een e-mail en we bekijken het samen zo snel mogelijk.

Eerst en vooral, maak je geen zorgen over het sneuvelen van je keramiek onderweg. We verpakken alles zeer zorgvuldig zodat er onderweg weinig kan mislopen met je pakketje. Er bestaan altijd uitzonderingen, maar bijna al onze keramiek komt goed aan.

Is er toch iets mis gegaan, maak dan alsjeblieft onmiddellijk foto’s van je pakket en van de schade en stuur ons een e-mail. Ik ontvang graag foto’s van de volledige doos, van de schade, van al het verpakkingsmateriaal en een close-up van de doos waar duidelijk je etiket op staat. Probeer zoveel mogelijk foto’s door te sturen. We bekijken het zo snel mogelijk en geven je een coupon ter waarde van de schade als je de gevraagde foto’s mailt.

Spots & Speckles Handgemaakte Keramiek Jolien & Maryline

Zot van handgemaakte keramiek?

Wij zijn moeder-dochter duo Jolien & Maryline

In onze studio in Antwerpen draaien, bakken en glazuren we samen, moeder en dochter. Dat doen we al enkele jaren en de chemie tussen ons vertaalt zich in momenten van rust en aandacht. Al lachen we ook heel wat af. De liefde en het plezier voel je vast in iedere aankoop.

Met ons handgemaakte servies willen we voor rustpunten in je leven zorgen. Hoe kan je meer in het moment zijn, dan wanneer je de spikkels in je koffiekopje telt of kijkt hoe het zonlicht het glazuur in je bord doet glanzen? Een kopje thee drinken zonder weg te scrollen, to do-lijstjes te maken of je agenda te overlopen in je hoofd: klinkt heerlijk, niet? Wij geloven dat echte rust begint bij aandacht voor je omgeving en voor de keramiek in je handen. Die keramiek creëren wij speciaal voor jou.

Volg ons op Instagram