a

Over ons

Uit dezelfde klei getrokken

Wij, dat zijn Jolien (de dochter) en Maryline (de mama). Samen hebben we Spots & Speckles opgericht nadat we al enkele jaren samen cursussen volgden over pottenbakken. Dat zat zo:

Maryline was altijd al gefascineerd door de kunst van het pottenbakken en wou het graag eens uitproberen. Jolien meekrijgen was minder makkelijk. Hoe creatief ze ook is, van klei had ze weinig kaas gegeten. Bij haar afstuderen hadden haar docenten nog één puntje kritiek: ze kon voor geen meter werken met klei. Jolien is nogal eigenzinnig en wou toen eindelijk wél mee op die cursus pottenbakken die Maryline al zo lang wou volgen. Na twee lessen was ze gelukkig verkocht.

Een moeder-dochter-duo

Sindsdien zitten we samen met onze handen in de klei. We bleven enkele jaren cursussen volgen en bij mij (Jolien) begon het te kriebelen om iets te ondernemen met onze passie. Mijn mama vond het in het begin doodeng en had er zelfs nog niet over nagedacht om een zaak op te starten, maar eens we de sprong hadden gemaakt, was de angst volledig weg.

Ondertussen runnen we sinds januari 2019 samen Spots & Speckles. We hebben er nog geen moment spijt van gehad en kijken er naar uit om jullie mee op onze reis te nemen. Lees hieronder meer over onze missie.

HANDGEMAAKT

We maken unieke objecten en alles is met liefde geproduceerd.

KWALITEITSVOL

Ieder stuk gaat meerdere keren door onze handen. Geen foutje blijft dus onopgemerkt.

DUURZAAM

Een aankoop die je met aandacht doet, die gaat jaren mee.

Meer dan een object

Met ieder espressokopje, iedere vaas of tapasbowl willen we van jouw huis een plek maken waar je kan ontspannen, je tijd nemen en met aandacht leven.

We haasten ons zo vaak door het leven en vergeten stil te staan bij de mooie dingen om ons heen, het alledaagse dat ons zoveel rust kan geven. Wij geloven dat hoe je jouw dagelijkse leven inricht een impact heeft. Verse bloemen in een vaas, je tijd nemen om thee te zetten in je favoriete kopje, je eettafel opleuken met unieke borden voor een gezellig diner: je omgeving met aandacht inrichten helpt je om met aandacht te leven, en dat brengt rust.

Unieke momenten

Daarom maken wij in onze studio in Antwerpen borden, schalen en kopjes met de hand. Omdat we een passie hebben voor het maken van unieke objecten en daarmee de schoonheid van het trage, bewuste leven willen tonen. Handgemaakte keramiek vraagt namelijk ook heel wat tijd en zorg.

Onze dagen in het atelier beginnen we met een tas koffie, waarna we de bestellingen bekijken die binnengekomen zijn en voor jou aan de slag gaan. Je leest het goed: wij maken alles op bestelling. Of dat nu een stuk uit onze webshop is, of een een object op maat: we werken met jouw naam in ons achterhoofd. Hoe we precies te werk gaan, lees je hier.