Image Alt

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder kan je de antwoorden op de meest gestelde vragen vinden. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan gerust een mailtje!

IS JULLIE KERAMIEK GESCHIKT VOOR VOEDING?

Tuurlijk! Al onze objecten zijn geschikt voor zowel warm als koud eten. Ons keramisch servies wordt twee keer gebakken zodat alles voedselveilig is.

 

Niets fijner dan je tafel op te leuken met allemaal originele stuks, dus stuur ons zeker een fotootje van je resultaat. We love it!

KAN DE KERAMIEK IN DE VAATWAS?

All onze producten kunnen in de vaatwasser. Is dit uitzonderlijk niet zo, dan geven we dit duidelijk aan bij het product zelf.

 

Pro-tip: laad je vaatwasser niet te vol wanneer je de keramiek erin steekt. Wanneer een keramisch object hard tegen iets aanbotst, heb je een heel kleine kans dat er een barst komt in het glazuur of dat er een stukje af vliegt. Laat dus zeker wat extra ruimte rondom je keramiek.

KAN DE KERAMIEK IN DE OVEN EN MICROGOLFOVEN?

Onze keramiek wordt twee keer gebakken op temperaturen boven de 1000 graden. Je kan ze dus zeker in de microgolfoven en oven plaatsen. Zorg er wel voor dat je je keramiek niet blootstelt aan plotse temperatuurverschillen. Plaats je kommetje dus niet vanuit de hete microgolfoven op een koud keukenblad. Door de temperatuurschok kan je keramiek barsten.

 

Pro-tip: verwarm je kommetje mee in de oven om de temperatuurschok minder groot te maken. Zet je kommetje ook nooit direct op een koud oppervlak nadat je het hebt opgewarmd. Door de temperatuur schok zou je object kunnen barsten.

HOE WORDEN JULLIE PRODUCTEN GEMAAKT?

We maken al onze objecten op bestelling in ons keramiekatelier te Antwerpen. Bestel je bijvoorbeeld een kommetje, dan draaien wij dat speciaal voor jou, bakken het af en glazuren het. Elk stuk krijgt zo al onze aandacht en onze liefde.

 

>> Meer over ons proces lees je hier.

HOE LANG DUURT HET VOOR MIJN BESTELLING GEMAAKT IS?

Van klei tot keramiek is een heel proces, waarover je hier  meer leest. Standaard rekenen we een levertijd van een zestal weken.

MAKEN JULLIE OOK PRODUCTEN OP MAAT?

We houden ervan om speciale bestellingen te maken, naast de producten in onze webshop! Stuur ons dus zeker een mailtje met de objecten die je zou willen, zoals bijvoorbeeld een leuke aperoset of een speciale theetas. We bekijken het even samen en sturen je een prijsinschatting door.

 

Samen kiezen we de juiste kleuren, waarna we onze studio induiken om je prachtige stuks te maken. We houden je altijd op de hoogte van alle stappen en de status van je bestelling.

VERSTUREN JULLIE KERAMIEK BUITEN BELGIË?

Momenteel verzenden we naar België en Nederland. Wanneer je in België woont, hoef je geen verzending te betalen bij bestellingen boven de €50. Pakketjes die naar het buitenland vertrekken zullen een standaard verzendkost van €6,50 hebben, aangezien we met zware artikelen werken.

 

Woon je in het buitenland, maar wil je toch een Spots & Speckles in huis? Stuur ons even een mailtje ! Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

KAN IK MIJN BESTELLING TERUGSTUREN?

Neen, omdat wij alles op bestelling maken, accepteren we geen terugzendingen. Maar geen nood: tot nu toe heeft nog niemand zijn keramiek willen terugsturen. Wees dus maar zeker dat je heel blij gaat zijn met je pakketje. Heb je toch een klacht, stuur ons dan een e-mail en we bekijken het samen zo snel mogelijk.

WAT ALS MIJN BESTELLING ONDERWEG SNEUVELT?

Eerst en vooral, maak je geen zorgen over het sneuvelen van je keramiek onderweg. We verpakken alles zeer zorgvuldig zodat er onderweg weinig kan mislopen met je pakketje. Voor de zekerheid zijn al onze pakketten verzekerd.

 

Is er toch iets mis gegaan, maak dan alsjeblieft onmiddellijk foto’s van je pakket en van de schade en stuur ons een e-mail. We bekijken het zo snel mogelijk en storten de prijs van het aangekochte product terug.

WAAR VIND IK JULLIE PRIVACY POLICY EN TERMS AND CONDITIONS VINDEN?

Die vind je hier!