Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Grote kans dat we ze hieronder beantwoorden. Wil je toch nog iets anders vragen? Stuur ons gerust een mailtje of een DM op Instagram. We beantwoorden je vraag met veel liefde.

Tuurlijk! Al onze objecten zijn geschikt voor zowel warm als koud eten. Ons keramisch servies wordt twee keer gebakken op zeer hoge temperatuur zodat alles voedselveilig is.

All onze producten kunnen in de vaatwasser. Wanneer je je objecten met de hand afwast, gaan ze waarschijnlijk iets langer glanzen. Ik steek mijn keramiek dagelijks in de afwas, dus maak je niet te veel zorgen.

Pro-tip: laad je vaatwasser niet te vol wanneer je de keramiek erin steekt. Wanneer een keramisch object hard tegen iets aanbotst, heb je een heel kleine kans dat er een barst komt in het glazuur of dat er een stukje af vliegt. Laat dus zeker wat extra ruimte rondom je keramiek.

Onze keramiek wordt twee keer gebakken op temperaturen boven de 1000 graden. Je kan ze dus zeker in de microgolfoven en oven plaatsen. Zorg er wel voor dat je je keramiek niet blootstelt aan plotse temperatuurverschillen. Plaats je kommetje dus niet vanuit de hete microgolfoven op een koud keukenblad. Door de temperatuurschok kan je keramiek barsten.

Pro-tip: verwarm je kommetje mee in de oven om de temperatuurschok minder groot te maken. Zet je kommetje ook nooit direct op een koud oppervlak nadat je het hebt opgewarmd. Door de temperatuur schok zou je object kunnen barsten.

We maken al onze objecten in ons keramiekatelier in Antwerpen. Dat doen we zowel op bestelling als voor de voorraad in onze webshop. Wil je graag snel iets in huis, dan kan je onze bestsellers en enkele speciallekes scoren uit onze voorraad. Wil je iets uit onze uitgebreide collectie? Dan kan je zelf het glazuur kiezen bij je bestelling. Bestel je bijvoorbeeld een kommetje in pink blush, dan draaien wij dat speciaal voor jou, bakken het af en glazuren het.

Dat hangt er van af! Koop je iets uit onze voorraad dat al gedraaid, geglazuurd en gebakken is, reken dan op 4 à 5 dagen voor verzending. Bestel je iets dat we speciaal voor jou maken, reken dan op een levertijd van 8 weken. Van klei tot keramiek is namelijk een heel proces, waarover je hier meer leest.

We houden ervan om speciale bestellingen te maken, naast de producten in onze webshop! Stuur ons dus zeker een mailtje met de objecten die je zou willen, zoals bijvoorbeeld een leuke aperoset of een speciale theetas. We bekijken het even samen en sturen je een prijsinschatting door.

 

Momenteel verzenden we naar België, Nederland, Spanje, Luxemburg en Duitsland. Wanneer je je land van verzending ingeeft tijdens de checkout kan je de correcte verzendkosten bekijken.

Woon je in het buitenland, maar wil je toch een Spots & Speckles in huis? Stuur ons even een mailtje ! Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Neen, omdat onze voorwerpen breekbaar zijn en wij ze zelf voorzichtig inpakken voor verzending, accepteren we geen terugzendingen. Vaak zijn onze producten ook op maat gemaakt, waardoor een retournering niet mogelijk is. Maar geen nood: tot nu toe heeft nog niemand zijn keramiek willen terugsturen. Wees dus maar zeker dat je heel blij gaat zijn met je pakketje. Heb je toch een klacht, stuur ons dan een e-mail en we bekijken het samen zo snel mogelijk.

Eerst en vooral, maak je geen zorgen over het sneuvelen van je keramiek onderweg. We verpakken alles zeer zorgvuldig zodat er onderweg weinig kan mislopen met je pakketje. Er bestaan altijd uitzonderingen, maar bijna al onze keramiek komt goed aan.

Is er toch iets mis gegaan, maak dan alsjeblieft onmiddellijk foto’s van je pakket en van de schade en stuur ons een e-mail. Ik ontvang graag foto’s van de volledige doos, van de schade, van al het verpakkingsmateriaal en een close-up van de doos waar duidelijk je etiket op staat. Probeer zoveel mogelijk foto’s door te sturen. We bekijken het zo snel mogelijk en geven je een coupon ter waarde van de schade als je de gevraagde foto’s mailt.