keramiek handgemaakt atelier
keramiek handgemaakt atelier

Van klei tot keramieken kopje

Je bestelt een een kopje in onze webshop en kan al niet wachten om ‘s morgens bij de eerste zonnestralen een espresso te nippen uit je nieuwe servies en je dag vol energie en zin te starten. Fantastisch! Lees hier hoe we jouw geliefde items creëren in ons atelier.

Handgemaakt origineel ontwerp


De eerste stap in het proces is het draaien van je gekozen object. We wegen de juiste hoeveelheid klei af en centreren die klei op onze draaischijf. Eens de klei perfect in het midden van de schijf ligt, kunnen we de vorm beginnen maken. Zijn we tevreden, dan halen we je object van de draaischijf en laten we het enkele dagen drogen. Eens de klei wat leerachtig aanvoelt, gaan we ‘afdraaien’. Dat betekent dat we een mooie voet draaien aan het stuk en overtollige klei verwijderen.

Na deze stap moet de klei nog even verder uitdrogen voor je object de eerste keer gebakken kan worden. Die eerste ontmoeting met de oven noemen we de biscuitbak. Er wordt nog geen glazuur aangebracht en de oven wordt tot 960 graden gestookt.

keramiekatelier spots & speckles
keramiekatelier spots & speckles
keramiekatelier spots & speckles handgemaakt

Unieke serviezen op maat


Na deze eerste bak, gaan we glazuren. We hebben een ruim assortiment van verschillende glazuren die we kunnen aanbrengen op het stuk. Je kan je favoriete glazuur kiezen tijdens het bestelproces. Na het glazuren gaan we opnieuw aan het bakken. Deze tweede bak gebeurt op een nog hogere temperatuur. Dat zorgt ervoor dat je servies zeker waterdicht is.

Eens je bestelling afgekoeld is, maken we het klaar voor verzending. Elke bestelling moet als een cadeautje voelen, dus pakken we het ook zo voor je in. Het is echt een object om te koesteren en we willen dat het voor jou ook zo aanvoelt. Eens veilig ingepakt, vertrekt het je richting uit. Klaar voor die espresso in het ochtendlicht.