a

Proces

Van klei tot kopje

Je bestelt een een kopje in onze webshop en kan al niet wachten om ‘s morgens bij de eerste zonnestralen een espresso te nippen uit je nieuwe servies en je dag vol energie en zin te starten. Fantastisch! Eerst moeten we wel nog enkele stappen doorlopen voor het zover is. Van bestelling tot verzending rekenen we 6 tot 8 weken.

Draaien

Elke maandag schrijft Jolien de nieuwe bestellingen op schema’s op de deur. Zo moeten we de rest van de week gewoon de lijst volgen. Is het de beurt aan jouw bestelling, dan draait één van ons je kopje, kommetje of vaas.

We wegen de juiste hoeveelheid klei af en centreren die klei op onze draaischijf. Dat is even oefenen, maar intussen voelen we de klei perfect aan. Eens de klei perfect in het midden van de schijf ligt, kunnen we de vorm beginnen maken.

Zijn we tevreden, dan halen we je bestelling van de draaischijf en laten we het enkele dagen drogen. Eens de klei wat leerachtig aanvoelt, gaan we ‘afdraaien’. Dat betekent dat we een mooie voet draaien aan het stuk en overtollige klei verwijderen. Zo wordt het geheel niet zwaarder dan het hoeft te zijn.

Aan de bak

Na deze stap moet de klei nog even verder uitdrogen voor je stuk de eerste keer gebakken kan worden. Die eerste ontmoeting met de oven noemen we de biscuitbak. Er wordt nog geen glazuur aangebracht en de oven wordt tot 950 of zelfs 1020 graden gestookt.

Na deze eerste bak, gaan we glazuren. Tijdens het bestellen kan je kiezen hoe we jouw stukken gaan glazuren. We werken met 9 verschillende glazuren die we met de hand schilderen op onze keramiek.

Zijn er voldoende stukken geglazuurd, dan gaan we opnieuw aan het bakken. Deze tweede bak gebeurt op een nog hogere temperatuur. Dat zorgt ervoor dat je servies zeker waterdicht is.

Inpakken en opsturen

Eens je bestelling afgekoeld is, maken we het klaar voor verzending. Elke bestelling moet als een cadeautje voelen, dus pakken we het ook zo voor je in. Het is echt een object om te koesteren en we willen dat het voor jou ook zo aanvoelt.

Eens veilig ingepakt, vertrekt het je richting uit. Of toch richting een Cubee, waar het wacht tot jij het komt ophalen. Klaar voor die espresso in het ochtendlicht.