Hey you! Welkom op de eerste blogpost van Spots & Speckles. We starten onze blog met een introductie post. Zo krijgen je een beetje inzicht in ons atelier en ons leven. Alsook doen we uit de doeken wat je allemaal op onze blog gaat kunnen lezen. Let’s get started!

Welk duo zit achter Spots & Speckles?

Wij zijn Maryline en Jolien. Een moeder-dochter duo dat samen het label “Spots & Speckles” heeft opgericht. Hieronder verkopen we onze handgemaakte keramiek, met de intentie om elk moment weer te gaan koesteren. We hebben een gezamenlijke passie voor het maken van unieke objecten met onze handen en voor we het wisten hadden we een label uit de grond gestampt. Nog altijd één van onze beste beslissingen ooit!

We focussen op ambachtelijke stuks die je helpen om te vertragen en te genieten van elk moment. We rushen altijd zo snel door het leven dat we vaak vergeten stil te staan bij de mooie, alledaagse momenten. Het doel is om met onze objecten een bewustwording teweeg te brengen. Onze missie is geslaagd wanneer iemand niet op 1 minuut zijn espresso naar binnen giet, maar echt eens geniet van een koffietje uit een handgemaakt kopje en de rust die dit met zich meebrengt. Van een enkel koffiekopje tot volledige exclusieve serviezen, jij noemt het en wij draaien het.

handgemaakte keramiek set servies keramiek kerstcadeau

Gaat deze blog over keramiek gaan?

Onze blog lijkt ons de perfecte plaats om e content te geven dat je extra verdieping en informatie geeft rond onze keramiek. Daarom gaan we rond verschillende thema’s werken, welbepaald 3 verschillende! We lichten ze even toe voor je.

1. Keramiek

Wij zijn natuurlijk enorm gebeten door onze keramiek. Het lijkt ons leuk om te tonen hoe je er dan ook ten volle er van kan genieten! We gaan o.a. posts toewijden aan hoe je het beste je keramiek kan stylen. Denk bv. aan hoe je leuke composities maakt met vaasjes, waarvoor je die serveerschaal allemaal kan gebruiken,… Maar ook leuke glazuurcombinatie en toffe gift sets.

2. Ondernemen + Keramiek voor je zaak

We nemen je graag mee in ons ondernemersverhaal. Hoe we onze zaak opgestart hebben, hoe het is om samen met je mama een zaak te starten,… Veel dingen om te bespreken dus! Maar ook hoe jij als ondernemer van onze keramiek kan genieten. Hoe dit jouw zaak naar een hoger niveau kan gebruiken. Dit en nog meer komt hier op onze blog.

3. Culinair

Om af te sluiten hebben we nog een super tof (of lekker, hihi) thema. We hebben beide een bijkomende passie voor lekker en gezond eten. Wanneer je aan een handgemaakte bowl denkt, denk je automatisch aan wat je er allemaal in kan serveren. Wij gaan op deze blog regelmatig recepten delen die perfect zijn voor in onze keramiek te presenteren.

Ziezo, wij kijken er alvast naar uit om de eerst blog posts te schrijven. Tot later! Liefs, Jolien & Maryline