fbpx
  /  Lifestyle   /  Vegan Bananenbrood

Vegan Bananenbrood

Als er iets is waar je me altijd gelukkig mee kan maken, dan is het wel bananenbrood. Het smaakt overheerlijk en het is de ideale snack. Nog een pluspunt is dat wanneer je zelf bananenbrood maakt je huis echt overheerlijk ruikt. Trust me on this!

Fun fact: 2 jaar geleden ben ik op 1 jaar 2 keer naar Hawaï geweest met mijn lief! De eerste keer hadden we braaf zelf geboekt en we waren instant verliefd op de eilanden. Mijn lief en fotograaf had hier een prachtige foto gemaakt in een krater tijdens één van onze wandelingen. Enkele maanden nadat we terug waren heeft die foto de hoofdprijs gewonnen van een wedstrijd. Drie keer raden wat de prijs was? Een reis naar Hawaï, I kid you not! Dus we zijn nog eens terug gegaan naar al onze favoriete plekjes op Big Island. Hier is echt onze liefde voor bananenbrood ontstaan. Je vind er talloze kraampjes langs de weg met overheerlijk homemade bananenbrood, de ene versie nog lekkerder dan de andere. We maken dit dus thuis regelmatig om ons toch terug even op het eiland te wanen.

Het basisrecept

Ik gebruik altijd het basis recept van “Oh she glows”. Het recept kan je hier terug vinden.
Hier komen de ingrediënten, goed voor 1 bananenbrood.

Natte ingrediënten:
– 4 bananen, geplet met een vork
– 15g gebroken lijnzaad
– 80ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
– 80ml kokosolie
– 2 eetlepels maple syrup (dit laat ik vaak weg wanneer ik het niet zo zoet wil)

Droge ingrediënten:
– 60g kokosbloesemsuiker
– 50g havermout
– 1tl baksoda
– 1/2 tl bakpoeder
–  snuifje zout
– 210g spelt bloem (kan vervangen worden door een andere soort bloem naar keuze!)
– Toppings: schijfjes banaan, chocolade schilfers, walnoten, kokos,…

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180°. Neem een bakvorm naar keuze en vet ze in of leg er bakpapier in.
  2. Plet in een grote kom de bananen tot een homogene massa. Er mogen zeker nog stukjes in zitten.
  3. Voeg de natte ingrediënten bij het bananen mengsel. Doe dit één voor één + in de volgorde dat ze bij de ingrediënten staan.
  4. Voeg de droge ingrediënten bij het bananen mengsel. Doe dit één voor één + in de volgorde dat ze bij de ingrediënten staan.
  5. Spatel het deeg in je cakevorm en zorg dat het mooi verdeeld is. Nu kan je jouw gewenste toppings toevoegen! Ik gebruik vaak 2 halve bananen, doormidden gesneden, samen met wat noten dat ik in huis heb.
  6. Bak de cake in het midden van de oven voor 45 – 55 minuten. Prik er met een mes in, er zouden geen klonters deeg aan mogen hangen.
  7. Laat de cake 30 minuten afkoelen. Hierna is je bananenbrood klaar! Je kan het 3 tot 4 dagen bewaren, maar laten we eerlijk zijn, zo lang gaat het toch niet overleven. Wrap het in plastic folie om het te bewaren.

 

Enjoy lieve mensen, Namasté!

Jolien & Maryline

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.