Zomer of winter, zodra de zon komt piepen, ben ik niet te houden om een gezellig terrasje te doen in Antwerpen. Deze vijf zaakjes hebben allemaal drie dingen gemeen: super lieve eigenaars, toffe vibes en uiteraard enkele heerlijke veggie opties op de kaart. Ik weet al waar je mij zal vinden tijdens een indian summer.

[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image_size="500x500" image="85010"]
[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image_size="500x500" image="85009"]

Kolonel Coffee

Net om de hoek van ons atelier vind je dit sympathieke koffiezaakje. Ik ga er vaak een koffietje of een chai latte drinken als pauze of als beloning. Je kan er ook heel lekker ontbijten en lunchen, én ze roosteren hun eigen koffie.
Klik hier voor hun website
Klik hier voor hun instagram

 

Bar d’Henri

Ook voor een aperitiefje hoeven we maar net buiten ons atelier te stappen. Hebben we iets te vieren of willen we klinken op ons harde werk, dan schuiven we aan bij Bar d’Henri. Super toffe zaakvoerder die met zijn gezellig terras zorgt voor een zomers stukje Zuid-Frankrijk in Antwerpen. Probeer zeker de heerlijke vegan tapasplankjes!
Klik hier voor hun website
Klik hier voor hun instagram

[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image="85008" image_size="400x400"]
[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image="85011" image_size="400x400"]
[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image="85012" image_size="400x400"]

Bar Chapel

De naam verklapt het al: dit terras schuilt achter een kapel in een prachtige kloostertuin. Geen sober maal hier. In Bar Chapel kan je heerlijk aperitieven en elke week parkeert zich een andere foodtruck in de tuin. Zaakvoerder Sanne verwelkomt je niet enkel met haar glimlach. In de kapel zelf ontdek je haar prachtige selectie aan leuke interieurspulletjes in een pop-up genaamd “Famm: The Collection”. Je kan er onder andere Spots & Speckles shoppen, maar ook de mooie kaarsen van Candles by Bell. Opgelet: Bar Chapel sluit haar deuren eind september 2021. Volg zeker de instagrampagina van Famm om Sanne haar verdere avonturen te blijven volgen.
Klik hier voor hun website
Klik hier voor hun instagram

 

Café Kamyon

Ik woon op Linkeroever, waar je een bijzonder zicht over de stad hebt. Dat zicht komt het beste tot zijn recht bij Café Kamyon. Het terras van deze zomerbar voelt heel casual en relaxed. De sfeer is die van een volkscafé, het eten is er werelds en altijd verrassend, en wij hebben onze broek er al serieus versleten. Vergeet niet te reserveren voor de brunch! Opgelet: dit is een zomerbar. Ze zijn meestal open van begin mei tot eind september.
Klik hier voor hun website
Klik hier voor hun instagram

Café Ernst

Dit adresje is vlak aan de voetgangerstunnel, dus wij gaan er vaak te voet naartoe. Wil je op vrijdagavond bekomen van je werkweek, dan is dit dé plek om je op het terras te settelen. Ze hebben een grote selectie van biologische wijntjes, heerlijke biertjes en (huisgemaakte) hapjes. Wij gaan vaak voor de veggie spaghetti en een Petrus Framboise van ’t vat. 😉
Klik hier voor hun website
Klik hier voor hun instagram