Nu Halloween achter de rug is en we weer volgens het winteruur leven, is de start van de eindejaarsrush écht ingezet. Cue: kortere dagen, minder zonneschijn, cadeautjesdrukte en feestdagenstress. Het kan allemaal wat véél voelen. Daarom is het belangrijk om bewust stil te staan bij je gemoed, je te gronden en je – als een brokje klei op de draaischijf – te centeren in jezelf.

Zelf doe ik dat met meditatie. Meditatie is gelukkig wat van zijn zweverige imago kwijt. Iedereen weet dat je er niet voor naar de bergen in Nepal moet, om er met de monniken in oranje gewaad te mompelen. Mediteren kan je gewoon thuis. Het brengt je terug bij jezelf en plaatst alles wat meer in perspectief. Perfect voor als je – zoals ik – vaak opgejaagd bent en weer wat kalmte in je leven wilt. Ik help je graag op weg met mijn favoriete apps en filmpjes.

1. Calm

Samen met Headspace is Calm één van de populairste meditatie-apps en het is absoluut mijn favoriet. De applicatie is heel overzichtelijk en ik word meteen kalm als ik de aangename stem van de host hoor. Je kan heel veel verschillende meditaties beluisteren, waaronder ook een hoop leuke reeksen voor beginners. De meditaties hebben verschillende thema’s zoals een reeks rond anxiety. Zelf heb ik een jaarabonnement op Calm en ben ik momenteel de introductiereeks opnieuw aan het beluisteren.

 

2. Headspace

Die andere meditatieapp! Ik heb Headspace uitgeprobeerd met een proefabonnement, maar vond het minder uitgebreid dan Calm. Aangezien ik wel houd van afwisseling, heb ik die eerste gekozen. De twee Headspace-reeksen op Netflix heb ik wel met veel plezier gekeken! Ze maakten eentje over meditatie en eentje over slaap. Ben je een newbie in mediteren, check dan zeker hun serie. Het is prachtig gemaakt en perfect om te kijken voor je gaat slapen.

 

3. YouTube

Heb je geen zin om meteen een jaarabonnement te nemen, dan is YouTube de perfecte plek om te ontdekken of meditatie iets voor jou is. Het staat er bol van de begeleidende meditatiefilmpjes rond elk thema dat je maar kan bedenken. Goede zoektermen zijn “Guided meditation for…” of “Guided visualization for…”. Hieronder link ik nog enkele leuke meditaties die ik voor je heb geselecteerd:

5-Minute Meditation You Can Do Anywhere:
https://www.youtube.com/watch?v=inpok4MKVLM

Guided Meditation for Anxiety & Stress 😌:
https://www.youtube.com/watch?v=pxWOpGm4d7U

10-Minute Meditation For Anxiety:
https://www.youtube.com/watch?v=O-6f5wQXSu8

Meditation for Anxiety – Yoga With Adriene:
https://www.youtube.com/watch?v=4pLUleLdwY4