Meer dan een jaar na de start van de allereerste lockdown zijn we weer op dezelfde plek: in het huis waar we al maanden zitten. Ja, dat is echt rot, en ja, daar mogen we gerust even over balen. Het is moeilijk om positief te blijven als er geen einde lijkt te komen aan de coronamaatregelen. Maar door je te focussen op enkele lichtpuntjes, maak je het voor jezelf iets makkelijker om ook deze (hopelijk laatste) lockdown door te komen.

Wij delen graag drie tips voor wat extra optimisme in je leven.

[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image_size="full" image="84072"]
[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image_size="full" image="84073"]

1. Snel-weer-lijstjes

Maak een lijstje met de dingen die je het meeste mist en meteen wil doen als alles weer “mag”. Kijk daarna eens naar je lijstje en bedenk welke van die activiteiten je vandaag al zou kunnen doen op een coronaproof manier. Tel je de dagen tot je weer op het terras van dat ene restaurantje kan genieten van een heerlijk diner? Check of ze takeaway aanbieden en maak het gezellig op je terras of in het park. Je mooie tafellinnen in de koffer met echte borden en glazen en je hebt een super gezellige avond met je compagnon, terwijl je geniet van het zonnetje en de buitenlucht.

2. Verbondenheid op afstand

Tijdens de eerste lockdown kreeg ik af en toe een kaartje in de bus en dat maakte me verschrikkelijk gelukkig. Daarom heb ik zelf een twintigtal kaartjes gekocht en verstuurd naar onze vrienden. De reacties die je krijgt, zijn zò hartverwarmend. Zorg dus voor wat extra verbondenheid van op afstand, door je liefste vrienden een kaartje te sturen. Ik vind dit vrolijke kaartje van Lettergekletter een hele leuke. Je geliefde kan het kaartje planten en er groeien fleurige veldbloemen uit.

[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image_size="full" image="82339"]
[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image_size="full" image="82352"]

3. Begin je dag met dankbaarheid

Je dag met een positieve mindset beginnen maakt een gigantisch verschil. Daarom bedenk ik elke ochtend terwijl ik mij klaar maak drie dingen waar ik dankbaar voor ben. Momenteel heb ik dat zelfs opgetrokken naar tien dingen, want we kunnen wel wat extra gelukjes gebruiken. Door die kleine actie voelt je dag meteen al minder zwaar.

Meestal tel ik mijn dankbaarheden op tijdens het tandenpoetsen en doe ik intussen zelfs een dansje. Geloof me, in het begin voel je je een idioot die staat te dansen in de badkamer met haar tandenborstel in haar mond. Maar zo’n kleine routine maakt echt een groot verschil doorheen je hele dag.

Hopelijk kunnen deze tips je door de allerlaatste loodjes helpen!