grow slow club presenteert

Grow Slow Box

Een nieuw concept
van Spots & Speckles

Klaar voor een slow summer?

Na de rush van de voorbije maanden willen wij deze zomer tot rust komen, in het moment zijn en genieten van het mooiste van het seizoen. Jij vast ook?

Eén van onze tried & tested manieren om te onthaasten, is met kleine rituelen die we door de dag doen. Een ritueel klinkt misschien wat spiriwiri, maar het is een manier om alledaagse taken of activiteiten om te buigen tot betekenisvolle momenten en voor kleine gelukjes te zorgen. Zoals je koffie in je speciale tas zetten, een douche nemen met je favoriete olie of je lievelingseten klaarmaken op zondag. Onze box is gevuld met allemaal kleine rituelen die je écht doen ontspannen.

Zien jouw dagen er ook zo uit?

  • Je neemt je voor om het rustig aan te doen, maar na wat mails en telefoontjes zit je agenda plots voor twee maanden ver vol. Op den bots een terrasje doen? Moeilijk.
  • Je wil genieten van het seizoen, maar voor je goed doorhebt dat de zomer begonnen is, vallen de eerste bladeren al.
  • Je lijkt vergeten te zijn hoe je nu precies in het moment moet leven en tot rust kan komen. Dus als je even tijd hebt, breng je die vooral al scrollend door.

 

Wij herkennen dat gevoel. En het is absoluut niet leuk! We weten ook dat tijd maken voor jezelf een wereld van verschil kan maken. Om je daarbij te helpen, lanceren wij onze tweede Grow Slow box!

Slow Summer box

Met deze box – en de goodies erin – moedigen we jou aan om tijd te maken en weer verbinding te zoeken met jezelf. Wij willen je laten genieten en je inspireren.

Jij kiest hoe je dat aanpakt. Zo kan je jouw innerlijke creabea loslaten met onze box inclusief workshop: daarin krijg je één kilo luchtdrogende klei en een tutorial om je eigen wall hanger te maken. Je hoeft de klei niet af te bakken: met de warme zomerlucht droogt ie zo uit en kan jij genieten van het resultaat.

Geen zin om de handen uit de mouwen te steken? Bestel dan de box zonder workshop. Daarin vind je alle goodies om je eigen rituelen te maken + de intentiekaartjes die erbij horen. Deze kaartjes zitten ook in de box mét workshop.

Wat als...

  • je kon vertragen en genieten van het seizoen, zonder meteen voor twee weken een cabin in the woods te moeten boeken?
  • je de afspraak met jezelf om me-time te maken makkelijker kon nakomen?
  • je lekker creatief kon zijn, zonder je meteen voor een hele workshopreeks te moeten engageren?

 

Onze Grow Slow Box draait om verbinden, vertragen en verdiepen. Rituelen zijn dé manier om dit te doen. Omdat we geloven dat rituelen jou ook kunnen helpen, is het thema van onze Grow Slow Box “Create your at home rituals”.

Alles wat er in zit, helpt je om je eigen ritueeltjes mee te maken en om tot rust te komen. Je kan ze allemaal na elkaar doen en zo je eigen one day retreat organiseren of je kan ze verspreiden over heel het seizoen. You do you!

Deze zomer in jouw Grow Slow Box:

iets om te koesteren:

Deze zomer komt Grow Slow met een online workshop om je eigen unieke wall hanger te creëren. Wij begeleiden je stap per stap om dit object te maken in een privé instagram account. We werken met luchtdrogende klei, dus geen keramiekoven nodig! Deze workshop is enkel inbegrepen in de DIY Box.

iets om te drinken:

Voor de zomer kozen we een iced tea op basis van granaatappel en blauwe bessen. Kom tot rust met je koele glas en de korte ademhalingsoefening die je in de box vindt.

iets om te proeven:

Proef het beste van de natuur in de Raw Bliss Balls met besjes – vol met ingredienten die goed voor je zijn en zonder chemische additieven. We stoppen een recept in de box, zodat je ook zelf kunt kokerellen.

iets om over na te denken:

Je krijgt zaadjes van de stokroos om zelf te planten. Ook hier hoort een reflectie oefening bij die je inzichten gaat geven. De prachtige bloemen krijg je er nog eens bovenop volgende lente.

iets om je bewust van te worden:

Dankbaarheid. Dankbaarheid. Dankbaarheid. Als je ons al even volgt, weet je dat we heilig geloven in een “merci”. Daarom vind je deze keer een dankbaarheidsjournal in je box: een leeg boekje met op elke pagina “I’m grateful for”. Zo hou jij je dankbaarheidsritueel moeiteloos vol.

iets om mee tot rust te komen:

Met de shower steamers in je box – van lavendel en vanille – kom je helemaal te ontspannen onder je douche of in je bad. Door de stoom geven ze essentiële oliën af en was jij alle stress zo van je af.

iets om naar te luisteren:

Je kan je voeten niet stil houden op onze zomerse playlist. Want soms is bewegen de beste manier om te vertragen.

rituelenkaartjes:

In beide boxen vind je jouw eigen rituelenkaartjes. Deze kaartjes gaan je helpen om van elk item uit de box een écht rust moment te maken. Achteraf kan je ze bewaren om de rituelen later vaker uit te voeren.

Zo fijn dat ik jullie ontdekt heb! Elke keer als ik iets op jullie Instagram zie verschijnen, komt er spontaan een glimlach op mijn gezicht 🙂

Super leuk om uit te pakken. Elk pakje weer een verrassing. Veelal dingen die ik zelf niet zo snel zou kopen en daarom extra leuk om dit in de box terug te vinden!

Super leuk om alles in de box te ontdekken. Alles was zo mooi ingepakt en overal kleine details en een mooie handgeschreven boodschap. Het "klein gelukske" stickertje plakt nog steeds op mijn laptop en is het eerste wat ik zie als ik hem openklap.

Amai, hoe leuk was dat!? Jullie waren ook zo ontspannen op die filmpjes, precies of jullie stonden in mijn living een babbeltje te doen. En dan met je handen in de klei zitten heeft bijna iets therapeutisch. Ik vond het echt een heerlijke namiddag!

Heel mooi en zo een lekkere geur! Echt een doos vol leuke verrassingen om heel snel open te maken.

Ik vond het een zeer toffe box! Ik kon niet wachten om eraan te beginnen en alles uit te proberen. Zo mooi ingepakt ook!

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn keramiek laten bakken in een atelier?

Neen, dat moet niet! We maken deze objecten uit luchtdrogende klei. Deze moet niet gebakken worden, maar kan je dus gewoon laten drogen. Na 3 dagen is je object al droog. Daarna kunnen we het nog verder gaan afwerken, maar dat proces leggen we je met plezier uit in het account.

Hoe lang kan ik de box bestellen?

De box is gedurende de zomer beschikbaar. We hebben deze op voorraad, dus je mag je pakketje altijd snel in huis verwachten. Let wel: op = op! We maken maar een beperkt aantal boxen. Wacht dus zeker niet te lang met het aanschaffen van je box. Wil je geen box missen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief!

Wat heb ik zelf allemaal nodig voor de online workshop?

Als dit de eerste keer is dat je een Grow Slow Box aankoopt, raden we je aan om de toolkit te bestellen. Hier kan je alles in terugvinden wat je nodig hebt. Dit is niet verplicht, je kan het ook perfect met je keukenmateriaal doen. Voor de rest heb je enkel zaken nodig die standaard in je keuken aanwezig zijn. Denk aan een aardappelmesje en een snijplank.

Wanneer wordt mijn box verzonden?

We verzenden je Grow Slow Box binnen de 4 tot 5 werkdagen.

Hoe lang heb ik toegang tot de workshop?

We zitten samen in een privé instagram account gedurende 3 maanden. Hier kan je ook alle video’s vinden om je te begeleiden tijdens de workshop. Hiernaast krijg je ook nog eens tal van tips om te vertragen deze zomer.

over ons

Jolien & Maryline

Wij, dat zijn Jolien en Maryline, moeder en dochter. Sinds januari 2019 runnen we samen Spots & Speckles. Met ieder espressokopje, iedere vaas of tapasbowl willen we van jouw huis een plek maken waar je kan ontspannen, je tijd nemen en met aandacht leven. Want we haasten ons zo vaak door het leven dat we vergeten stil te staan bij de mooie dingen om ons heen, het alledaagse dat ons zoveel rust kan geven. Wij geloven dat hoe je jouw dagelijkse leven inricht een impact heeft. Verse bloemen in een vaas, je tijd nemen om thee te zetten in je favoriete kopje, je eettafel opleuken met unieke borden voor een gezellig diner: je omgeving met aandacht inrichten helpt je om met aandacht te leven, en dat brengt rust. Die rust en dat genieten van de kleine dingen, zetten we nu ook verder met Grow Slow Club. Met onze seizoensboxen willen we jou helpen om met aandacht te leven.