grow slow club presenteert

Grow Slow Box

Een nieuw concept
van Spots & Speckles

Is er een fijnere manier om “in het moment” te leven dan te genieten van het mooiste van het seizoen?
Wij houden van die eerste bloemen van de lente, zonder jas naar buiten gaan en al het lekkers dat weer op ons bord komt.
Om die liefde voor het seizoen te delen én jou te helpen vertragen, lanceren wij nu de Grow Slow Box.

Zien jouw dagen er ongeveer zo uit?

  • Je neemt je voor om het rustig aan te doen, maar na wat mails en telefoontjes zit je agenda plots voor twee maanden ver vol.
  • Je wil genieten van het seizoen, maar voor je goed doorhebt dat de lente begonnen is, is het augustus.
  • Je lijkt vergeten te zijn hoe je nu precies in het moment moet leven en tot rust kan komen. Dus als je even tijd hebt, breng je die vooral al scrollend door.

 

Wij herkennen dat gevoel. En het is absoluut niet leuk!

We weten ook dat tijd maken voor jezelf een wereld van verschil kan maken.
Om je daarbij te helpen, lanceren wij deze lente de Grow Slow Box.

Met deze box – en de goodies erin – moedigen we jou aan om tijd te maken en weer verbinding te zoeken met jezelf.
Wij willen je laten genieten en je inspireren.
In elke box zit ofwel iets van keramiek, ofwel een workshop om zelf iets te creëren. Hiernaast zitten er tal van extra’s in die je doen genieten van de kleine dingen in het leven.

Wat als...

  • je kon vertragen en genieten van het seizoen, zonder meteen voor twee weken een cabin in the woods te moeten boeken?
  • je de afspraak met jezelf om me-time te maken makkelijker kon nakomen?
  • je lekker creatief kon zijn, zonder je meteen voor een hele workshopreeks te moeten engageren?

 

Onze Grow Slow Box draait om verbinden, vertragen en verdiepen.

Deze lente in jouw Grow Slow Box:

iets om te maken:

Deze lente krijg jij een prachtig ovaal bord met seasonal touch door de afdruk van een wondermooie varen. Haal de natuur in huis met dit object dat je overal voor kan gebruiken. Je kan ook kiezen voor de box inclusief online workshop om het zelf te maken, dan krijg je de klei meegeleverd in je box.

iets om te drinken:

De flower tea met helende en relaxerende thee is niet alleen heerlijk. Het is ook fantastisch om te kijken hoe de bloem zich langzaam ontvouwt. Een perfect slow tea moment.

iets om te proeven:

Een reep pure chocolade, afgewerkt met gevriesdroogde frambozen en wilde, eetbare bloemen.

iets om over na te denken:

Je ontvangt een postkaart met bloeikaartje. Je kan het kaartje achteraf in de grond steken en dan zie je er prachtige wilde bloemen uit groeien.

iets om je bewust van te worden:

Rozenkwarts is de steen van het hart en van de liefde. Het helpt je om liefde te ontvangen én om liefde te geven. De tere roze kleur past ook prachtig bij de eerste bloemen van het seizoen.

iets om mee tot rust te komen:

Tijdens je eerste lente wandelingen dagen we je uit om na te denken over het seizoen. Je gaat niet piekeren over je eindeloze lijst met to do’s, maar met onze reflectievragen geniet je bewuster van de wandeling. Deze ontvang je op kleine kaartjes die je makkelijk kunt meenemen tijdens het wandelen.

iets om naar te luisteren:

Een playlist om op te zetten tijdens de eerste zonnestralen. Je krijgt er sowieso lentekriebels van!

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik mijn keramiek van de workshop laten bakken?

Keramiek moet twee keer gebakken op hoge temperaturen, die jouw keukenoven niet aankan. Na een eerste bak op 960° brengen we nog een transparant laagje glazuur aan en bakken we je stuk voor een tweede keer op een nog hogere temperatuur. Hierna is het klaar en kan het opgehaald of verzonden (mits toeslag verzendlabel) worden. Je kan je object laten bakken in ons atelier of bij één van onze bakpartners. Deze zijn verspreid over heel België en Nederland.

Hoe lang kan ik de box bestellen?

De box is een week lang via pre-order beschikbaar, een maand voor het nieuwe seizoen van start gaat. Als de pre-order gesloten is, kan je geen box meer bestellen. Door met pre-orders te werken, kunnen wij gericht de items in de box bestellen, zitten we niet met overstock én wordt er niets verspild. Wil je geen box missen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief!

Wat heb ik zelf allemaal nodig voor de online workshop?

Als dit de eerste keer is dat je een Grow Slow Box aankoopt, raden we je aan om de toolkit te bestellen. Hier kan je alles in terugvinden wat je nodig hebt. Dit is niet verplicht, je kan het ook perfect met je keukenmateriaal doen. Voor de rest heb je enkel zaken nodig die standaard in je keuken aanwezig zijn. Denk aan bakpapier, een aardappelmesje en een snijplank.

Wanneer wordt mijn box verzonden?

We verzenden je Grow Slow Box aan de start van het nieuwe seizoen.

over ons

Jolien & Maryline

Wij, dat zijn Jolien en Maryline, moeder en dochter. Sinds januari 2019 runnen we samen Spots & Speckles. Met ieder espressokopje, iedere vaas of tapasbowl willen we van jouw huis een plek maken waar je kan ontspannen, je tijd nemen en met aandacht leven. Want we haasten ons zo vaak door het leven dat we vergeten stil te staan bij de mooie dingen om ons heen, het alledaagse dat ons zoveel rust kan geven. Wij geloven dat hoe je jouw dagelijkse leven inricht een impact heeft. Verse bloemen in een vaas, je tijd nemen om thee te zetten in je favoriete kopje, je eettafel opleuken met unieke borden voor een gezellig diner: je omgeving met aandacht inrichten helpt je om met aandacht te leven, en dat brengt rust. Die rust en dat genieten van de kleine dingen, zetten we nu ook verder met Grow Slow Club. Met onze seizoensboxen willen we jou helpen om met aandacht te leven.