Kerstcadeautjes: sommigen vinden het fantastisch om het perfecte cadeau uit te zoeken voor hun geliefden. Anderen willen er zo snel mogelijk van af. Maar het plezier van een zorgvuldig uitgekozen cadeau geven aan iemand van wie je houdt: daar genieten we toch allemaal van? En al helemaal als je het lekker lokaal hebt geshopt. Weet je niet waar begonnen met je eindejaarsshopping of kan je niet genoeg inspiratie krijgen: ik deel graag een paar van mijn favoriete adresjes en bijzondere merken.

Voor de chef(fin) in je leven

In een handomdraai vegan lekkernijen op tafel zetten: klinkt te goed om waar te zijn? Bij Starfish Deli vind je “instant mixen” die fijn zijn om te geven en krijgen, maar vooral om samen van te genieten. Wat denk je van een instant Mac-no-cheese of Superior Callebaut chocoladecake? Ik ken Katja van Starfish Deli al van toen ik op enkele straten van haar Starfish & Coffee op kot zat. Deze local business lady heeft het hart op de juiste plek en de smaken waar vegans in je leven wild van zullen zijn.

https://starfishantwerpen.be

Wie zet jij in de bloemetjes?

Judith van Bouquet Boho maakt “dried flowers for wild souls” en daarmee heeft ze ons helemaal voor haar gewonnen. Ze komt met nieuwe DIY-boxen, net op tijd voor de feestdagen. Je vindt in de box een mini-keramieken vaasje van yours truly en droogbloemen geselecteerd door Judith. Hiermee vul je zelf je vaasje met de mooiste bloemen of je geeft het natuurlijk aan die andere flower freak rond de kerstboom. Hou de Instagram-pagina van Bouquet Boho in de gaten om de DIY-box niet te missen!

https://www.instagram.com/bouquetboho/

Starfish Deli
Bouquet Boho

Voor je favoriete huismus

Je hebt misschien al de kaarsen gespot die we samen met onze keramieken kaarshouder in een giftset verkopen? Die kaarsen worden handgemaakt door Sophie Bell. Onder de naam “Candles by Bell” giet ze de prachtigste vegan kaarsen. Geen betere manier om wat extra licht te brengen tijdens de donkere dagen, niet?

https://www.instagram.com/candles.by.bell/

Geef wat rust cadeau

Het eindejaar is een hectische periode. Wat kan je dan beter cadeau doen dan wat rust in de vorm van meditatie? Mediteren kan je namelijk leren. Een flauw rijmpje maar meditatie heeft zo enorm veel voordelen en het kan een mooie intentie zijn om hier in 2022 wat meer mee aan de slag te gaan. Wat denk je van een van de zachte meditatiekussens van @mole.cushions of een abonnement op een meditatie-app ? Op mijn lijstje staat dit jaar een jaarabonnement van House of Deeprelax. Ik ben hun Yoga Nidra- en meditatie-app momenteel aan het uittesten en ik vind het super!

https://www.instagram.com/houseofdeeprelax/

https://www.instagram.com/moleculecushions/

Candles by Bell
Molecule Cushions
House of Deeprelax

Voor de wijnliefhebber of minimalist

Niet iedereen wil nog jaren kunnen genieten van je cadeau. Misschien zoek je nog een leuk cadeau voor een minimalist, die liever geen blijvende, materiële cadeaus in huis verzamelt? Of je wil de wijnliefhebber in je vriendenkring imponeren? Dan is één van de wijnboxen van Flovino perfect! Sommelier Femke selecteert met zorg de wijnen in haar boxen en is niet vies van een goeie woordspeling. Voor de feestdagen kan je de box “Jingle Bubbels” of “HO-HO-HOpelijk is er wijn” bestellen.

https://www.flovino.be/collections/wijnboxen

Meteen in die sportieve voornemens vliegen?

Dat doe je met een online lessenpakket of abonnement bij Fantiflow. Fantina geeft met veel pit en liefde haar online pilatelessen. Je kan ook bij haar terecht voor offline retreats en ze maakte een cursus rond journaling. Zelfzorg: één adres!

https://www.instagram.com/fantiflow/

Flovino
Fantiflow

Voor de fan van Belgische mode

De lingerie van Ophelia is “designed as a compliment for your body”. En complimenten geven met de feestdagen, dat hoort toch zo? De lingerie van Ophelia staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Zacht, vrouwelijk én comfortabel: wedden dat jij ook een setje op je lijstje zet? Ophelia heeft ook de meest getalenteerde beste vriendin ooit: Anna Rosa Moschouti. Ze maakt de meest prachtige juwelen om elke dag te koesteren. Ook echt een volgtip op Instagram, deze twee dames.

https://www.ophelialingerie.be

https://annarosamoschouti.com

Ophelia Lingerie
Anna Rosa Moschouti