Bij gebrek aan een eigen tuintje, heb ik alle parken in Antwerpen al verkend. Niet alleen voor een wandeling, maar ook omdat ik zot ben van picknicken. De ene keer pak ik een frisse fles rosé mee en bestellen we onze favoriete take-out, de andere neem ik een thermos thee en mijn favoriete mokken mee. Want ook in de herfst of winter kan je prima genieten van de buitenlucht.

 

Mijn drie favoriete picknickplekjes in Antwerpen vind je hieronder. Vergeet je picknickproof keramiek niet in te pakken. Ik kan je onze rechte bowl hiervoor zeker aanraden: hij is perfect voor hapjes en makkelijk afsluitbaar met zilverpapier.

[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image_size="full" image="82544"]
[qodef_single_image enable_image_shadow="no" image_size="full" image="82332"]

De Scheldekaaien

De Antwerpse Kaaien zijn onlangs volledig vernieuwd en het resultaat mag er zijn. Het is echt prachtig geworden. Heerlijk genieten van een glaasje wijn met zicht op de Schelde. Tip: neem zeker een lakentje of een kussen mee voor onder je poep. Dan zit je wat zachter en kan je blijven genieten tot de zon onder gaat. In het najaar krijgen je billen zo ook minder snel koud!

 

Het Rivierenhof

Eén van mijn favoriete parken in Antwerpen is het Rivierenhof. Het is er enorm groot en heeft verschillende ingangen. Wij nemen meestal de ingang aan parking Zuid. Met een beetje geluk zijn de picknickbanken vrij. Zo niet, dan zijn er gelukkig nog talloze plekjes waar je het gezellig kan maken. Wie goed oplet kan dit plekje herkennen, want we doen er regelmatig een fotoshoot 😉

 

Park den Brandt

Mijn absoluut favoriete plek om te picknicken is Park den Brandt. Je kan er makkelijk parkeren als je met de auto gaat, maar er is ook zeker voldoende ruimte voor fietsen. Het park is mooi en verzorgd, en – het allerbelangrijkste – je hebt er talloze picknickplekjes. Wij nestelen ons meestal achter het kasteel in het zonnetje. Heerlijk vertoeven! Bereid je voor op eendjes die wat van je hapjes komen bedelen. Gelukkig zijn ze héél schattig.

Picknick-proof keramiek

[qodef_product_list info_position="info-below-image" number_of_columns="three" space_between_items="medium" orderby="date" order="DESC" taxonomy_to_display="category" image_size="" display_category="yes" display_rating="no" info_bottom_text_align="left" number_of_posts="3" taxonomy_values="kommen"]