Wij zijn all for genieten van de buitenlucht, ook in de herfst en winter, maar als het ‘s avonds donker is of de hele zondag regent, dan vind je ons even goed in de zetel met een dekentje en een tas thee. Het najaar is wat ons betreft de beste periode om guiltfree series te bingen. Verzamel je dekentjes, zet een grote pot thee (of trek een flesje wijn open) en warm je kersenpitkussen op voor gezellig warme voetjes: dit zijn onze favoriete series op Netflix.

Donkere detectiveseries

Marcella

Marcella is huismoeder wanneer de politie – haar vorige werkgever – voor de deur staat. Of ze wat foto’s wil bekijken van een moord? Voor ze het weet, is ze weer aan de slag als detective en werkt ze de ene case na de andere. Maar is ze zelf wel zo onschuldig? Ons Marcella is nogal een vat vol emoties en zorgt met haar privéleven voor het nodige drama. Als dat je nog niet overtuigt: Marcella is van de makers van The Bridge, onze favoriete serie!

Luther

John Luther – gespeeld door Idris Elba – is als Londense rechercheur niet vies om zijn handen vuil te maken. Zijn privéleven is een puinhoop, maar hij krijgt het toch voor elkaar om elke aflevering een nieuwe case af te werken. Door de rode draad doorheen het verhaal hebben we deze écht gebinged.

The Bridge

Van deze Nordic noir klassieker moet je al gehoord hebben. Alles begint met een lijk op de grens tussen Zweden en Denemarken, waardoor Zweedse en Deense detectives moeten samenwerken. Het is een verhaal van verschillende karakters en verschillende culturen met veel verrassingen. Elk seizoen is een nieuw verhaal, maar je weet nooit “wie het gedaan heeft” tot het allerlaatste moment. Enorm straf geacteerd. Dit is mijn absolute nummer 1-serie, dus misschien kijk ik deze winter zelf nog eens opnieuw.

Kommetje chips bij je tv avond?

Deze bowls zijn hier perfect voor.

Sitcom voor wat easy watching

The Office (US)

“Allez, nog eentje!” The Office (US) is perfect om je avond mee af te sluiten. Niet te ingewikkeld of te zwaar, en je kan nog even je lachspieren trainen voor je gaat slapen. In korte afleveringen van 20 minuten volg je het leven van de werknemers van Dunder-Mifflin, een saai papierbedrijf met bijzondere werknemers. Een klassieker!

 

Friends

Deze moet ik niet meer uitleggen zeker? We volgen het leven, de liefde en het leed van zes vrienden in New York. Ik heb Ross en Rachel al vijf keer on a break zien gaan, Monica meer zien poetsen dan je zou geloven en kan Joey’s How you Doin’s niet meer tellen. Ik ben inderdaad die irritante vriend die zinnen afmaakt, op voorhand lacht omdat ik weet wat er gaat gebeuren en de serie blijft goedvinden. Sorry! Maar misschien is het dit najaar tijd om nog eens te beginnen met “The One Where Monica Gets a Roommate”?

Noemenswaardige buitenbeentjes

Dark

Mijn lief en ik zijn echt obsessed met deze serie. In een Duits dorpje, nabij een kerncentrale, raakt een kind vermist in de grotten. Iedereen gaat op zoek naar het kind en ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich over drie generaties uitstrekt. Vind je het leuk om samen verbanden te zoeken en volledig op te gaan in een serie? Dan is “Dark” voor jou! Het is trouwens de perfecte serie om helemaal in gezogen te worden en geen minuut afgeleid te zijn. Want kijk je even op je gsm, dan moet je terugspoelen. Elk detail is belangrijk, maar het is het zo waard!

Zone Blanche

In deze spannende Frans-Belgische spannende serie is de hoofdrol voor een vrouwelijke detective. Ze heeft haar handen vol om de rust in haar stadje aan de rand van het bos te bewaren. Wanneer er ongezien veel gruwelijke ongevallen en moorden gebeuren, komt een onderzoeksrechter kijken wat er precies aan de hand is. Er hangt echt een heel speciale sfeer in de serie en de scènes in de bossen, gefilmd in de Vogezen, zijn prachtig. Daarvoor alleen al zou je willen kijken, maar de mysterieuze sfeer gaat je helemaal meeslepen!